Hulpmiddelen

Orthesen

Heb je last van een tenniselleboog, een blessure in de pols, knie of enkel? Een orthese, beter gekend als brace, spalk of bandage, ontlast het gewricht en vermindert aanhoudende pijn.  De pijn kan het gevolg zijn van een trauma, een specifieke aandoening of van een verkeerde houding. We bieden je een ruim aanbod aan geprefabriceerde orthesen, maar maken ze ook op maat volgens het voorschrift van je arts.

Orthesen

Maatwerk of prefab

We hebben een ruim aanbod orthesen in voorraad in onze winkel in Tienen van bekende merken als onder andere Push, Bauerfeind, Ossür, Medi, Juzo, ...

Het type orthese of brace dat je nodig hebt, hangt af van het doel. Is het om genezing te bevorderen?  Om bepaalde functies te herstellen?  Een houding te corrigeren of (over)belasting te voorkomen. Op basis hiervan adviseren we je een brace die het gewricht ofwel volledig immobiliseert ofwel een brace die een functionele activiteit, bijvoorbeeld in hand of knie, gecontroleerd toelaat. Die kan je dan bijvoorbeeld gebruiken tijdens het sporten.

Voor specifieke aandoeningen maken we je orthese volledig op maat in ons atelier, volgens het voorschrift van de arts. We bezorgen je graag meer informatie en advies.

 

Maak een vrijblijvende afspraak